Østlendingen melder om økende kampvilje blant hytteeiere

Mobiliserer mot møller

Hytteeierne i Engerdal skjerper kampen mot vindmøller på Kvitvola. – Vi vil forfølge saken så langt det er mulig, sier Tom Nordsveen i «La fjellet leve».

AV:INGRID MELBYPUBLISERT10.01.2013 03:00SIST OPPDATERT09.01.2013 23:24

«La fjellet leve» (LFL) ved Tom Nordsveen kommer i et skriv med en rekke punkter og innsigelser mot vindmølleutbyggingen på Kvitvola. Østlendingen har fått skrivet hvor LFL ber NVE om å si nei til utbygging.

Kvitvola er INON-område – inngrepsfrie naturområder – og LFL viser til at uberørt natur får stadig større verdi.

LFL og hytteeierne vil forfølge denne saken, benytte alle ankemuligheter og vil vurdere sivile søksmål dersom NVE sier ja til konsesjon.

Hytteeierne vil også vurdere å boikotte Eidsiva energi som strømleverandør, samt lokalt næringsliv og handel, står det i skrivet fra LFL.

Mandag 14. januar holder NVE folkemøte i Engerdal samfunnshus, og LFL oppfordrer medlemmer til å møte.

Rapport fra England

Erik Reiersen er hytteeier med utsikt rett mot Kvitvola, og vil bli svært berørt av en eventuell utbygging i Engerdal. Også han vi stille på folkemøtet mandag.

– Det var ikke derfor vi kjøpte hytte i Engerdal, sier han. Han vil få utsikt rett mot mastene i Kvitvola, som også vil være belyst på natta, sier Reiersen.

– Kvitvola er et så fint område, sier Reiersen, med god tilgjengelighet og bilveg opp på fjellet.
Han mener området vil bli ødelagt hvis det kommer 150 meter høye master og tilhørende vegnett.

Reiersen viser også til en ny rapport «The Performance of Wind Farms in the United Kingdom and Denmark» fra økonomiprofessor og tidligere energirådgiver for Verdensbanken, Gordon Hughes, som ble publisert desember 2012.

Rapporten baserer seg på statistikk fra vindmølleparker i England og Danmark.

Hughes hevder i sin rapport at få «wind farms» er i drift i mer enn 12–15 år, og at ytelsen til vindturbinene synker betydelig med alder, slitasje og vedlikeholdsbehov.

Nyeste kommentarer

30.12 | 21:08

Akk, i år hadde vi tenkt å ha Nyttårsaften i Volbrenna, da det er lite folk her, men så dukket det opp en del ungdommer på et sted her, og vi har dårlig erfaring med det , raketter og livredd hund !!

Del denne siden